Coocla

Iwork 001n 2012 heb ik voor eerst kennis gemaakt met Polymeerklei. Polymeerklei is een kunststof en is in veel kleuren verkrijgbaar. De kleuren blijven na het bakken kleurvast en ook na jaren is er geen kleurverschil te zien. Een ander voordeel: als het valt, gaat het niet kapot, wat met natuurklei wel kan gebeuren. Ook is polymeerklei minder zwaar en daarom prima geschikt om sieraden van te maken. Het werken met polymeerklei is een vorm van kunst, net zoals schilderen, tekenen, beeldhouwen, etc. Door de eindeloze mogelijkheden van dit super materiaal kan van alles gemaakt worden. Geen limit voor de fantasie!!!

sck 001

Na een tijdje schetsen heb ik een poppetje bedacht die je kunt dragen en waarmee je kunt spelen. Ik heb haar COOCLA genoemd. COOCLA betekend in veel talen POP.

Canes 002Little doll on a string to wear and to play with everywhere!

Ik begin met een schets, daarna maak ik de Canes. Canes zijn een soort van Sushi rollen waarin ik allerlei patronen en figuren kan maken. Deze Canes worden later ingewerkt in de jurkjes en de kralen. Elke kraal en elk jurkje is uniek.

 

Daarna maak ik elk element van de ketting, armband of welk ander klein kunstwerkje dan ook. Daarna worden alle onderdelen gebakken en na het afkoelen, gelakt. Dan stel ik de ketting, armband, etc. samen met een suède koord.

Veel plezier met je kleine COOCLA!