Technieken

Giclée
De Giclée print is een relatief nieuw drukmedium en komt voor uit de kunstwereld. Giclées hebben inmiddels een gelijkwaardige plaats veroverd tussen de bekende traditionele technieken zoals de zeefdruk, ets en litho.

Wat is een Giclée?
De Giclée kunstdruk is een nieuw en eigentijds drukmedium dat voldoet aan de hoogste eisen die door kunstenaars, musea en kunstverzamelaars aan grafieken worden gesteld. Hierdoor heeft de Giclée kunstdruk een gelijkwaardige plaats veroverd tussen de meer bekende traditionele grafiektechnieken als de ets, zeefdruk en steenlitho. Diverse musea in de wereld exposeren Giclées in plaats van het originele kunstwerk.

De techniek wordt vooral gebruikt om reproducties van kunstwerken te maken. De term Giclée is afgeleid van het Franse werkwoord “glicer”, dat stralen of vernevelen betekent. In deze techniek wordt gebruik gemaakt van ononderbroken inktstralen die verschillende kleurlagen op de ondergrond aanbrengen. Kunstenaar Jack Duganne gaf in 1991 de naam Glicée aan dit nieuwe drukprocedé.

De hoogste kwaliteit kan worden verkregen door hoogwaardig en zuurvrij papier of canvas, een hoge kwaliteit waterbestendige archival inkten op basis van echte pigmenten, en piëzo-printkoptechnologie, waardoor de inkthoeveelheid en frequentie zeer nauwkeurig kunnen worden gedoseerd. Met deze gepigmenteerde inkten kan een kleurechtheid worden verkregen van minimaal 100 jaar.

Onze leverancier print en veredelt voor vakfotografen, kunstenaars en musea voldoet aan bovenstaande voorwaarden en gebruikt 12-kleuren pigment inkt printers.

Canvas

Vernissen canvas

Vernissen canvas

Ons canvas heeft een fijne structuur en is helder wit. De dikte van het doek is 340 grams en het zuurvrije materiaal bestaat uit een mix van polyester en katoen. Elke Giclée op canvas wordt handmatig voorzien van drie lagen vernis. Het voordeel van het vernissen is dat de kleuren heel mooi omhoog komen en het doek extra beschermt is tegen UV-licht, kras-bestendiger wordt en schoongemaakt kan.

 

Houten opspanraam
Onze houten spieramen zijn voorzien van vingerlassen (oersterk) en zijn opgebouwd uit meerdere delen vurenhout welke kops/tegendraads verlijmd zijn zodat ze niet krom kunnen trekken onder spanning en veranderende omgevingstemperaturen. Duurzaam dus en ook nog voorzien van het PEFC-keurmerk!

Aquarelpapier
310 gms Hahnemühle FineArt Aquarelpapier (100% katoen en zuurvrij)
Dit geeft een extra luxe en artistieke uitstraling aan de reproductie en is zeer geschikt om in te lijsten. Losse prints worden standaard geleverd met 5 cm witruimte rondom. (de vermelde formaten zijn het beeldformaat, exclusief de witruimte)